
30 Jan Sadarbība ar asociāciju ‘’Lauku Ceļotājs/Baltic Country Holidays’’ projektā – kulinārā tūrisma produkts ‘’RUDZU CEĻŠ’’
Un tā iesākās stāsts par spēcinošo RUDZU GRAUDU, tradicionālajiem latviešu ēdieniem no RUDZIEM un LATVIJAS RUDZU RUPJMAIZI…
30. janvārī asociācija ‘’Lauku Ceļotājs’’ kopā ar rudzu maizes cepējiem, viesu māju īpašniekiem un ēdinātājiem tikās Ozolnieku novada “Caunītēs” atvērtajā seminārā “Kulinārā tūrisma produkta “Rudzu ceļš” izveide un mārketings”. LC prezidente Asnate Ziemele iepazīstināja ar LC/BCH plāniem nacionālā mēroga kulinārā tūrisma produkta “Rudzu ceļš” izveidē.
Pasākumu kuplināja Raimonds Biedrītis no SIA ‘’Grauda spēks’’, Ginta Dzerkale no Zemkopības ministrijas un Gunta Duka no LMB. Praktiskajā darbnīcā – Santas Rubenes meistarklasē viesi apguva Salinātās rudzu rupjmaizes cepšanu un Sandras Aigares vadībā iepazina kā gatavot Rucavas kulināro mantojumu – pīlītes un plades, kuras galdā tika celtas kopā Rucavas balto sviestu. Nākošā tikšanās 07. aprīlī Malnavas ”Dzīļu” maiznīcā pie Ainas Barsukovas.