25 Aug Vērtēšana – Maizes konkurss ‘’Ēdiens kā zāles’’
Pārtikas izstādes ‘’Rīga Food 2022’’ ietvaros notika Maizes konkurss ‘’Ēdiens kā zāles’’.
Maizes konkursa mērķis ir veicināt un popularizēt veselīgu dzīves veidu, ikdienas uzturā lietojot mūsdienīgu, uzturvērtības ziņā augstvērtīgu maizi un saglabāt sentēvu maizes cepšanas tradīcijas, ražojot un godinot Latvijas rudzu rupjmaizi.
Konkursu rīko Latvijas Maiznieku biedrība (LMB) un SIA ‘’Ēdiens kā zāles’’ sadarbībā ar Latvijas Diētas ārstu asociāciju, Latvijas Diētas un uztura speciālistu asociāciju – diētas ārstes, LDUSA valdes locekles Lolitas Vijas Neimanes personā , Starptautisko izstāžu rīkotājsabiedrību „BT 1’’. Konkursa atbalstītāji Zemkopības ministrija un SIA ‘’Gemoss’’.
Konkursā piedalījās 9 ražotāji, kas iesniedza 20 maizes 2 kategorijās:
- rudzu rupjmaize;
- kviešu, jauktu miltu, graudu, sēklu, kliju, citu piedevu un veidu maize.
Žūrijas locekļi vērtēja maizes marķējuma atbilstību normatīvo aktu prasībām, tās garšu un tekstūru, īpašu uzmanību pievēršot veselīga sastāva kritērijiem – mazāks sāls un cukura, bet vairāk šķiedrvielu!
Žūrija darbojās sekojošā sastāvā:
Zane Timpare, sertificēta uztura speciāliste, SIA ‘’Ēdiens kā zāles’’īpašniece, redaktore, konkursa žūrijas priekšsēdētāja
Gunta Evardsone, Zemkopības ministrija Veterinārā un pārtikas departamenta nodaļas vadītājas vietniece
Andis Brēmanis, diētas ārsts, Latvijas Diētas ārstu asociācijas priekšsēdētājs
Lolita Vija Neimane, diētas ārste, RSU Sporta un uztura katedras lektore, studiju programmu “Uzturs” un “Uzturzinātne” direktore
Atis Tupiņš, diētas ārsts, Rīgas Austrumu klīniskās universitātes slimnīcas ‘’Biķernieki’’ Rehabilitācijas nodaļas speciālists
Ieva Treija, SIA ‘’Gemoss’’ īpašniece.
Laureātus godināsim un apbalvosim 8. septembrī izstādes atklāšanas dienā.
Iepazīt konkursa laureātu un LMB biedru jaunākos produktus varēs visas trīs izstādes dienas Latvijas nacionālajā kopstendā, Ķīpsalā!
Lepojamies, ka Latvijā ir tik kvalitatīva un garšīga maize!