Titulu “Jaunais Maiznieks 2020/2021” ieguvusi Ogres tehnikuma audzēkne Evija Kuzmina

Profesionālās meistarības konkursā “Jaunais Maiznieks 2020/2021” par uzvarētāju kļuvusi un jaunā maiznieka titulu ieguvusi Ogres tehnikuma audzēkne Evija Kuzmina (pasniedzēja Gita Kalnaģeidāne).

 Līdz ar titulu “Jaunais Maiznieks 2020/2021” Evija Kuzmina ieguvusi arī naudas balvu 200 eiro apmērā. Otro vietu izcīnīja Rīgas Tūrisma un radošās industrijas tehnikuma Preiļu filiāles audzēkne Daniela Abzalone (pasniedzēja Ināra Liepiņa), bet godpilno trešo vietu ieguva Kuldīgas Tehnoloģiju un tūrisma tehnikuma audzēkne Kristīne Ludberga (pasniedzēja Dace Šēna). Visi konkursa dalībnieki saņēma AS “Rīgas dzirnavnieks” , SIA “Gemoss” un Latvijas Maiznieku biedrības biedru specbalvas.

 Konkursa mērķis ir saglabāt un popularizēt maiznieka profesiju, kā arī veicināt audzēkņu profesionālās iemaņas un radošo domāšanu inovāciju virzienā. Konkursa dalībnieku uzdevums bija pagatavot un izcept maizi ar pievienotu uzturvērtību, izmantojot dažādu veidu miltus un piedevas.

 “Jaunie meistari būs tie, kuri izkops un saglabās mūsu maizes cepšanas tradīcijas, ies līdzi laikam un veidos maizi  ar pievienotu vērtību, radīs jaunas garšas un daudzpusīgāku pielietojumu, kā to pieprasa šodienas patērētājs,” gandarīts konkursa žūrijas priekšsēdētājs Normunds Skauģis.

 Latvijas Maiznieku biedrības izpilddirektore Gunta Duka uzsver: “Iepazīstoties un vērojot jauniešus konkursā, ir pārliecība, ka maize kā vēsturiska un mūsu tautas kultūras vērtība tiks saglabāta arī nākotnē, turpinot ģimenes tradīcijas, bet neaizmirstot par inovācijām, mūsdienu patērētāju vēlmēm un globālajām tendencēm pasaulē.”

 “Ar šo konkursu vēlējāmies atgādināt par maiznieka profesiju, kas ir viens no tradicionālajiem arodiem, kas prasa lielu rūpību, pacietību un centību,” atzīmē LPUF padomes priekšsēdētāja Ināra Šure.

 Konkursā startēja astoņi topošie konditori, pavāri un maiznieki no Rīgas Tūrisma un radošās industrijas tehnikuma (RTRIT), RTRIT Preiļu filiāles, Valmieras tehnikuma, kā arī Ogres tehnikuma un Kuldīgas Tehnoloģiju un tūrisma tehnikuma.

Konkursu organizēja Pārtikas produktu kvalitātes klasteris un Latvijas Pārtikas uzņēmumu federācija sadarbībā ar Latvijas Maiznieku biedrību, Rīgas Tūrisma un radošās industrijas tehnikumu. Ar zīmola “Hercogs” izejvielām  konkursu atbalstīja AS “Rīgas dzirnavnieks”. Konkursu līdzfinansēja Eiropas Reģionālās attīstības fonds un Eiropas Savienība.