Rudzu maize kopā ar Lielezeru un Roberto

Maiznīcas „Lielezers” tirdzniecības vadītāja Alise Bluķe no Limbažu novada Roberto virtuvē pagatavoja rupjmaizes-brokoļu sacepumu ar siera cepurīti un siera kūku ar rupjmaizes rīvmaizes pamatni. „Šīs ir netipiskas receptes, un abās kā viena no pamatsastāvdaļām izmantota rupjmaize – vienā receptē svaigā veidā, bet otrā jau kā rīvmaize,” pastāstīja Alise.

SACEPUMAM NEPIECIEŠAMS:

– Brokolis;
– 100 g sviesta;
– ¼ tējk. maltas asās paprikas;
– ¼ tējk. sāls;
– 3-4 daiviņas ķiploka;
– Divu veidu sieri – cietais un puscietais;
– ½ kukulis pilnrudzu maizes;
– 200 ml saldā krējuma.

KŪKAI NEPIECIEŠAMS:

Pamatnei:
– 200 g rupjmaizes rīvmaizes;
– 50 g žāvētu dzērveņu;
– 70 g cukura;
– Sauja smalcinātu grauzdētu mandeļu;
– 70 ml saldā krējuma;
– 70 g sviesta;
– 2 olas;
– ½ tējk. cepamā pulvera;
Pildījumam:
– 600 g svaigā siera;
– 130 g cukura;
– 100 g cietes;
– 2 olas;
– Dzērveņu, aveņu u.c. ievārījums – pēc patikas.

Ēdienu pagatavošanas process soli pa solim skatāms video:
https://xtv.lv/…/09PNW3wwNgD-22_05_2019_la_dolce_vita_ar_ro…
https://xtv.lv/…/kadN12657ql-22_05_2019_la_dolce_vita_ar_ro…