25 Jūl LMB piedalās zīmola ‘’Novada Garša’’ pasākumā Zemgalē, viesu namā ‘’Miķelis’’ – Salinātās rudzu rupjmaizes meistarklase
Zīmols “Novada Garša” ir ilgtspējīga vietējās pārtikas sistēma, kas nodrošina Latvijas izcelsmes pārtikas produktu izsekojamību un kvalitāti.
“Novada Garša” mērķi ir:
• nodrošināt zīmola atpazīstamību;
• izveidot Latvijas pārtikas produkcijas katalogu ar vietējās izcelsmes pārtikas ražotājiem un pārstrādātājiem;
• rīkot pasākumus, konferences, konkursus, meistarklases ar zīmolu “Novada Garša”, popularizējot vietējo pārtiku un tās atpazīstamību Latvijā, Eiropas Savienībā un pasaulē.
Lai šos mērķus īstenotu, “Novada Garša” visā Latvijā atrod un ilgtermiņā reģionālajos pasākumos Vidzemē, Kurzemē, Zemgalē, Latgalē un noslēguma pasākumā Rīgā, iepazīstina ar labākajiem vietējās produkcijas ražotājiem, mājražotājiem un ēdienu gatavotājiem.
LMB izpilddirektore, Maiznieka Amata meistare Gunta Duka un SIA N.Bomja maiznīcas ‘’Lielezers’’ ražošanas vadītājs, Maiznieka Amata meistars Valters Kanopa 25. jūlijā viesu namā ‘’Miķelis’’ piedalījās vienā no Latvijas Lauku konsultāciju centra rīkotajiem pasākumiem ‘’Novada Garša Zemgalē’’, kur popularizēja ES pārtikas kvalitātes shēmas aizsargāto nosaukumu reģistra produktus – Salināto rudzu rupjmaizi, Sklandraušus, Latvijas pelēkos zirņus, Jāņu sieru, Carnikavas nēģus un Rucavas balto sviestu.
G.Duka Un V.Kanopa novadīja Latvijas rudzu maizes – Salinātās gatavošanas meistarklasi un baudīja ēdienus, kas gatavoti no augstāk minētajiem produktiem, tai skaitā – Siera kūku no Salinātās rudzu rupjmaizes.
“Novada Garša” vadmotīvi ir:
Pierādīt, ka Latvijas novadu zemnieki un pārtikas ražotāji ir mūsdienīgi kā savā piedāvājumā un sadarbībā, tā domāšanā un konkurētspējā ar ārvalstu masveida produkciju;
Parādīt, ka katrā Latvijas novadā ir kvalitatīvi mājražotāji, saimnieces, konditori, kafejnīcas un restorāni, krogi un virtuves, kuros būtu vērts iegriezties;
Atgādināt, ka patērētāja, ražotāja un pakalpojuma sniedzēja ceļš ved vienam pie otra un ir – abpusējs.
Ar zīmola “Novada Garša” palīdzību, Latvijas iedzīvotāji un mūsu valsts viesi gūs pilnīgu pārliecību, ka katrā Latvijas reģionā ir īpaši pārtikas produkti un to gatavotāji, kuri galvenokārt izmanto vietējo produktu. Ar šo pārliecību ikviens droši varēs sacīt, ka – novada garša spēj būt katram sava, tomēr visiem tā būs viena un ar citām nesajaucama – Latvijas garša.