05 Dec Konkurss ‘’Jaunais Maiznieks 2023/2024’’
Jaunie pārtikas speciālisti – nākotnes lepnums!
Noslēdzies radošais profesionālo skolu konkurss ”Jaunais Maiznieks 2023/2024”, kas notika Rīgas Tūrisma un radošās industrijas tehnikumā (RTRIT), organizēja Latvijas Pārtikas uzņēmumu federācija un Latvijas Maiznieku biedrība.
Konkursa uzdevums – pagatavot maizi ”Spēkam un enerģijai” un pārsteigt ar konditorejas izstrādājumu vai desertu ”Rudzi svētku priekam”.
Jauniešiem tas izdevās lieliski! Līdz ar to žūrijai – SIA ‘’Lāči’’ saimniekam, maizniekmeistaram Normundam Skauģim, SIA ‘’Liepkalni’’ tehnoloģei, struktūrvienības vadītājai Ivetai Šmitei un Maiznīcas ‘’Lielezers’’ tehnologam, maizniekmeistaram Dzintaram Kalniņam nebija viegli noteikt uzvarētājus, līdz ar to rezultāti bija ļoti blīvi.
- vieta Kuldīgas Tehnoloģiju un tūrisma tehnikums – Danai Zēģelniecei, skolotāja Dace Šēna
- vieta Kuldīgas Tehnoloģiju un tūrisma tehnikums – Dženijai Brūvelei, skolotāja Dace Šēna un Dace Šimkeviča
- vieta Restorānu Servisa skola – Andrijai Marijai Reinfeldei, skolotāja Iveta Penele
Žūrijas/Zemkopības ministrijas Simpātiju balva RTRIT – Paulai Martai Alksnei, skolotāja Līga Rugāja
Maiznīcas ‘’Lielezers’’ balva – vienīgajam puisim no Ogres tehnikuma Artūram Daniēlam Ozoliņam, skolotāja Gita Kalnaģeidāne.
Sirsnīgs paldies par dalību Smiltenes, Valmieras un Ventspils tehnikumiem un visām skolotājām, kuras nesavtīgi atbalstīja un sagatavoja audzēkņus konkursam
Konkurss varēja notikt pateicoties LPUF – Pārtikas klastera ietvaros, personīgi paldies par ilggadējo sadarbību Ilze Zuimača, AS ‘’Dobeles Dzirnavnieks’’, SIA ‘’Gemoss’’, SIA ‘’Lāči’’, Maiznīcai ‘’Lielezers’’, SIA ‘’Liepkalni’’, SIA ‘’Dona’’, SIA ‘’Puratos Latvia’’, personīgi Lindai Bekmanei un telpu saimniekiem RTRIT, personīgi Ilzei Ločamnei, Ilzei Pilānei, Ivetai Austrumai, Svetlana Shults, Laumai Dzintarai un IT speciālistam Viktoram
Īpašs paldies no skolotājām Latvijas Biozinātņu un tehnoloģiju universitātes asoc.prof. Dacei Kļavai par jaunu zināšanu iegūšanu
Leposimies ar Latvijā ražotu maizi, tās vēsturi, tradīcijām un vērtību!
Cerēsim, ka konkursa dalībnieki kļūs par Maizes vēstniekiem jauniešu vidū un turpmāk kāds no viņiem nodarbosies ar maizes cepšanu!