14 Apr Itālija – pieredzes brauciens
Pateicoties Salinātai rudzu rupjmaizei un Sklandrausim, LMB kā šo produktu ražotāju grupas uzturētāja kopā ar maiznīcas ‘’Lielezers’’ ražošanas vadītāju Valteru Kanopu, ZS ‘’Brūveri Grīvas’’ Kristīni Savicku un vēl 20 pārtikas nozares profesionāļiem no 14.-18. aprīlim apmeklēja Parmu, Modenu, Mantovu, Veronu, Gardas ezeru un šo pilsētu apkārtnes, lai smeltos iedvesmu, mācītos un gūtu jaunu pieredzi, iepazīstot Itālijas īpašos, ES aizsargātos produktus.
Paldies mācību brauciena iniciatoram biedrības ‘’Siera Klubs’’ vadītājai Vandai Davidanovai un organizētājiem Latvijas Lauku konsultāciju un izglītības centram, īpaši grupas vadītājai Ingai Roberto, kā arī mūsu burvīgajam tulkam, profesionālam gidam Mārai Dagarei.
Itālija – saule, vēsture, gards ēdiens, Eiropā un pasaulē izslavēti produkti ir neatņemamas lietas. Un ja tam visam nāk klāt viesošanās pie tradicionālo, arī Eiropā aizsargāto produktu ražotājiem: zemnieku saimniecībās, nelielās ražotnēs, kas mantotas no paaudzes uz paaudzi, kur tūristi reti ‘’sper kāju’’, tad pieredzes un mācību brauciens ir izdevies izcili.
Apmeklējot Siera klubs sociālo tīkla vietni: www.sieraklubs.lv var iepazīties ar sīkāku šī noderīgā brauciena informāciju un vizuālo atspoguļojumu.